SOM

Mocambo: paraula d’origen bantú, petit assentament amagat a les selves i boscos brasilers fundat per esclaus africans que havien fugit del seu captiveri. Al Brasil del segle XVII els mocambos van proliferar en contra l’opressió colonial portuguesa. Aquests poblats, també anomenats quilombos, van desembocar en un verdader estat d’africans lliures , Quilombo dos Palmares, liderat per Zumbi i que va perdurar durant gairebé un segle.

Mocambo som una banda de reggae de Vilanova i la Geltrú, Catalunya, amb una dilatada trajectòria  que centrem la nostra música en una fusió del roots reggae i el rock.

Des de sempre pensem que la música és un mitjà per transmetre un missatge positiu però alhora conscient. La música ens uneix, ens fa sentir bé, i a més ens permet explicar-nos, i tot això és el que intentem traslladar a la gent.

Mocambo neix l’any 2005 entre un grup d’amics i la seva passió pel reggae i la música d’arrel jamaicana. L’any 2012 Mocambo grava el seu primer àlbum, Rumor,  que recull les cançons enregistrades prèviament en maquetes i que un públic fidel ja coneixia.  Les cançons que més ens agraden són per volar amunt i fer trontollar les parets d’aquesta gàbia de barres de goma, Babilònia.

L’inquietud dels membres del grup  els fa conviure i participar en d’altres projectes artístics i culturals: Urtika Sound, Nowa Reggae, Zebrass, Buhos, Raggatunning, El Tingladu, entre d’altres propostes.